Якщо ви хочете не просто напхати чимось шлунок, а затишно і смачно поїсти, без зайвої парадності, отримати задоволення від чудово приготовленої їжі і все це за зовсім невеликі гроші, то вам в ресторан «Ribs of Vienna».

Ресторан «Ribs of Vienna»

Була колись на Землі така країна – Австро-Угорщина. Країни вже скоро сто років як не існує, але принаймні одне з понять, притаманних саме тієї давньої імперії, збереглася і тихо процвітає до радості і гордості сучасних жителів міста Відень. І мова не про прекрасних палацах, вони-то якраз на увазі, а про таке поняття, як «Віденська кухня».

Всі численні нації, що входили до Австро-Угорщини, залишили на ній свій слід, як правило, змінений до невпізнання. Ні один угорець не скаже, що традиційний угорський гуляш, приготований у Відні, чимось нагадує оригінал. Жоден чех не оцінить кнедлики, зовсім не схожі на празькі. Тому краще не ризикувати нарватися на щось незвичне до неїстівні речовини, а заздалегідь розібратися, де можна поїсти досить звично і смачно.

Записуйте: Weihburggasse 22. Якщо простіше – від костелу Св. Стефана у напрямку до Опери пройти по вулиці Кертнерштрассе один квартал і повернути ліворуч. Це і буде та сама вулиця Weihburggasse, де в старовинному будинку під номером 22 знаходиться ресторан Ribs of Vienna. Під аркою – вхід у підвал.

Ресторан «Ribs of Vienna»

Ресторан «Ribs of Vienna»

Два моменту дивують відразу – табличка про те, що цей ресторан існує з 1591 року – де ви знайдете заклад з таким колосальним стажем? І те, що персонал ресторану говорить по-російськи. Виявляється, володіють рестораном дві польки, серед офіціантів є кілька студентів з Росії і України – вчаться тут і підробляють. Так і серед російськомовних відвідувачів вистачає.

Зал тихий, затишний, цегляний склепінчаста стеля, дерев’яні довгі столи, світло з штучних вікон, тихий блюз. Нічого не заважає – сиди і насолоджуйся їжею.

Ресторан «Ribs of Vienna»

А тепер найголовніше – чим тут годують. Насамперед – свинячими реберцями, на яких ресторан спеціалізується. Смаженими, шалено смачними, що подаються на дошці і отмеряемыми не за вагою, а по довжині. Порція – один метр! Ви собі уявляєте метр реберець? Це реально багато! Ну а хто ж стане є реберця без пива? Є австрійське, є чеське, свіже, смачне, ароматне. Воно повністю гасить гостроту спецій і піднімає до недосяжних висот смак реберець…

Ресторан «Ribs of Vienna»

За цим святом смаку можна знайти хвилинку і подивитися інше меню. Виявляється, воно тут немаленьке. Є і біфштекси і риба, різноманітні гарніри і млинці з начинкою, звичайно ж штрудель (ми ж у Відні!) – яблучний і сирний, є і перші страви – польський борщ, російська солянка і грибний суп. Втім, якщо коронна страва не ігнорувати, на всі інші просто не залишиться місця. Втім, метр реберець можна взяти і один на двох. Або взагалі попросити дитячу порцію – 30 сантиметрів, Junior називається…

Коротше, якщо ви хочете не просто напхати чимось шлунок, а затишно і смачно поїсти, без зайвої парадності, за яку теж доводиться платити, отримати задоволення від чудово приготовленої їжі і все це за зовсім невеликі гроші, то вам – сюди. Врахуйте тільки, що по буднях тут з 15.00 до 17.00 – перерва на обід.

Ресторан «Ribs of Vienna»

Ресторан «Ribs of Vienna»
Weihburggasse 22, 1010 Wien, Österreich
01 5138519
ribsofvienna.at

Їхати трамваєм 2 до зупинки Weihburggasse

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто – шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик
RoomGuru. Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Що подивитися у Відні

Як доїхати з аеропорту

Квитки та проїзні

Де поїсти?

Раджу цей готель у Відні


Скачайте маршрути по Відню

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here