Штрудель – найпоширеніша солодка страва в Австрії і настільки популярний, що в колишні часи про наречену судили по вмінню випікати його.

Віденський штрудель

Штрудель – найпоширеніша солодка страва в Австрії і настільки популярний, що в колишні часи про наречену судили по вмінню випікати його. Завдяки австрійським євреїв рецепт штруделя поширився по всьому ашкеназским громадам. Штрудель пекли на свята і до Суботи. Зовні він нагадував сувій, як Тора, а солодка начинка — символ солодощі пізнання.

Штрудель в першому перекладі з німецької — воронка, що закручується спіраллю вир, у другому – листковий рулет. Налічує безліч рецептів штруделя: це не тільки солодкий, але і м’ясної, грибний, і який завгодно, лише б їстівний. Але є «класичний» варіант: яблучний штрудель (Apfelstrudel).

Віденський штрудель

Зигмунд Фрейд годинами просиджував за улюбленим столиком у затишному віденському кафе Landermann за чашкою кави. Але чогось не вистачало. «За струдля?» — питав Фрейд себе. І відповідав сам собі: «За струдля!» Ніжний рулет з ароматною начинкою з листкового тіста був гордістю кондитерів Landermann, і вони пропонували кілька рецептів, інакше, лакомка Фрейд не заглядав би сюди. Може бути, ідея психоаналізу народилася саме тут. Не дарма кориця є найсильнішим афродизіаком, збудливим сміливі думки еротичного змісту, крім обов’язкового інгредієнта штруделя.

Віденський штрудель

Сьогодні візитна картка Відня — «імператорські» кафе з їх неповторною атмосферою, з офіціантами «за сорок» з аристократичесими манерами, пресою на столиках, зі свіжою домашньою випічкою. У кращих кафе є засклені зони, де готують штрудель. І туристи можуть спостерігати за цим дійством, як глядачі в театрі. Особливе враження справляє фінал: тісто раскатано так тонко, що кондитер, щоб не порвати, не бере його руками, а перекидає з дошки на спеціальну тканину і вже з її допомогою обертає начинку.

Віденський штрудель

Детальніше про традиції і технології приготування штруделя можна дізнатися, відвідавши кафе «Резиденція» («Residenz») недалеко від палацу Шенбрунн. Після огляду визначних пам’яток палацу пройдіть на чаювання в кафе «Резиденція». Там у відкритій пекарні вам представлять всі стадії виготовлення кулінарного шедевра і запропонують спробувати свіжу випічку. Це буде ваш самий «апетитний» семінар. Рецептів віденського штруделя маса, і ви обов’язково знайдете свій смак.

Віденський штрудель

Віденський штрудель

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто – шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик
RoomGuru. Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Скачати путівники

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here