Прекрасний високогірний клімат, найчистіші гірські річки, великі зелені пасовища – все це Східний Тіроль, що є самим високогірним районом Австрії.

Східний Тіроль

Прекрасний високогірний клімат, найчистіші гірські річки, великі зелені пасовища – все це Східний Тіроль, що є самим високогірним районом Австрії. Саме тут, на висоті 1900 метрів над рівнем моря, можна побачити коричневих гірських овець, завдяки яким в цьому регіоні повертається до життя виробництво вовни.

Коли-то Східний Тіроль був основним постачальником цього матеріалу. До 1950 року тут було безліч вівчарських господарств, які продають шерсть не тільки текстильним підприємствам Австрії, але і всієї Європи. Збільшення виробництва вовняних виробів змусило власників задуматися про виведення нової породи овець, яка могла б давати більше вовни і забезпечувати господарства м’ясом з високими смаковими якостями. Для цього були схрещені дві породи: «Тірольська гірська вівця» і «Тірольська кам’яна вівця», завдяки чому з’явилася Східно-тірольська гірська вівця, що відрізняється більш великими розмірами і володіє неймовірною витривалістю. Саме тому вона могла цілий рік перебувати на пасовищах, що дозволяло отримати шерсть, що володіє особливими якостями.

Східний Тіроль

Сьогодні в Східному Тиролі все так само пасуться вівці, з вовни яких один з головних вівчарів цього регіону Йозеф Шетт виробляє різні вироби, що продаються по всій Австрії. На його підприємстві «Villgrater Natur» був знайдений спосіб, що дозволяє зробити шерсть стійкою до молі. Після стрижки овець отриманий матеріал миють у воді з додаванням невеликої кількості соди. Потім шерсть ретельно розчісується і вкладається в мішки з нетканій нитки. На підприємстві Йозефа Шетта шерсть не піддається обробці хімічними речовинами, завдяки чому ковдри, подушки, матраци та інші вироби, що випускаються під торговою маркою «Villgrater Natur», є екологічно чистими і забезпечують під час сну неймовірний комфорт.

Відродження вівчарства в Східному Тиролі

Крім вовни Східно-альпійські гірські вівці славляться найніжнішим м’ясом, яке експортується по всьому світу. З нього роблять безліч страв, але одним із самих смачних вважається грестль з баранини. До його складу входить м’ясо, картопля і багато зелені. Грестль можна покуштувати в Gannerhof — самому популярному ресторані Иннерфилльгратена. Він належить родині Мюльман, яка із задоволенням приймає у себе гостей, що приїжджають у Східний Тіроль з усіх континентів.

Грестль (Groestl)

Відродження вівчарства в Східному Тиролі

Відродження вівчарства в Східному Тиролі

«Villgrater natur»

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто – шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик
RoomGuru. Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Скачати путівники

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here