Смак будь-якої страви можна значно поліпшити, якщо правильно підібрати до нього вино. Ми цього вас навчимо!

Як правильно пити

Як правильно пити?
Смак будь-якої страви можна значно поліпшити, якщо правильно підібрати до нього вино. Ми цього вас навчимо!

Якимось таємничим чином кухня якоїсь країни і вино тієї ж країни об’єднуються в дивовижний симбіоз, що веде до вершин задоволення. Абсолютно неможливо уявити собі курча Брессе по-французьки без вина Піно Нуар, виробленого в Бургундії. Або стейк, приготований по-флорентійськи без К’янті або, наприклад, Брунелло. Та це просто марна витрата грошей.

Або візьмемо кухню Австрії. Мабуть, саме австрійське з усіх австрійських страв – це Віденський шніцель. Кажуть, правда, що він народився в Мілані (до речі, Мілан тоді був частиною Австрії). Брешуть! Чому ж Вайсбургундер і Рислінг, вирощені на схилах гір поблизу від Відня, настільки вдало підкреслюють це блюдо, як не здатна жодна вино в світі?

А солодкі страви, якими знаменита кухня Австрії? Всі ці чудові кнедлики і галушки – що вони можуть самі по собі, без благородного солодкого вина з добре визрілого винограду? Добірний Рислінг з Вахау, рожевий аромат Траминера з Штирії, екзотичні Ротгипфлер і Цирфандлер родом з термальних районів Австрії – тільки ці вина дозволяють створити саме те гастрономічне поєднання, яке і прославило ці страви, і дають подвійну насолоду від цих солодких ласощів.

Дамо вам кілька рекомендацій з підбору вин.

Як правильно пити

Аперитив
Це – засіб порушити апетит, тому як не можна краще підійде перед їжею келих підбадьорливого і освіжаючого Вельшрислинга, ігристого Шильхер-Фризанте або ароматного Мускату.

Прісноводна риба
Ця риба краще всього відчуває себе в пряному Грюнер Вельтлінер, вишуканому Рислінзі або в ароматному Вайсбургундере, від якого пахне свіжими фруктами.

Дика птиця і дичина
Якщо дичина – ніжна, козуля, наприклад, чи мова йде про дикої птиці, про фазане, наприклад, то їх смак краще всього підкреслять червоні вина, елегантні та витончені, Сен-Лорен або Піно Нуар. До більш важкого м’яса – оленину або м’яса кабана, або дикого зайця більше йдуть мужні сорти традиційних вин Блауфрэнкиш або кюве з різних сортів червоних вин.

Домашня птиця
Курка, куріпка або індичка вимагають для себе біле міцне вино – Шардоне, Вайсбургундер, Ротгипфлер і Цирфандлер, або ж зрілі Грюнер Вельтлінер і Вайсбургундер.

Гуси і качки
У день Святого Мартіна класичний гусак по старій традиції подається з молодим видом, ще не до кінці перебродив, яке називають «Штаубиге», але до нього непогано підійде і легке червоне вино начебто Блайэр Португізер або Блауэ Цвайгельт. Качка більш відповідає червоному міцному провину, такого як Блайфрэнкиш або кюве з червоних вин.

Варена яловичина
Таке зовсім типову для Австрії традиційне блюдо, як середня частина яловичої лопатки, особливо смачно, якщо його супроводжує біле пряне вино середньої міцності, наприклад, Вайсбургундер або Грюнер Вельтлінер.

Фруктові десерти
Солодкі вина з фруктовими і ягідними десертами пити не рекомендується – вони заглушать тонкий аромат десерту. Тому найкращими будуть фруктові вина ігристі, наприклад ігристе Шильхер-Фризанте або мускатне ігристе вино.

Солодкі страви
Краще всього під солодке блюдо випити філіжанку доброї кави. Або не дуже солодке вино, наприклад, вино пізнього збору або добірне вино з Рислінгу, Траминера та інших виноградних сортів.

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто – шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик
RoomGuru. Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Скачати путівники

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here