Традиційні гірськолижні хатини – це зовсім не вишуканість, це, швидше, невимушеність, легкість, радість. Це таке місце, де зовсім не по високогірній традиції у спілкуванні переходиш на «ти».

Традиційні гірськолижні хатини – це зовсім не вишуканість, це скоріше невимушеність, легкість, радість. Це таке місце, де зовсім не по високогірній традиції у спілкуванні переходиш на «ти». Розкріпаченому спілкуванню сприяє сама обстановка.

Тут немає ні заборон, ні бар’єрів. Ця така обстановка, коли будь сусід, з яким сидиш поруч, стає близькою людиною тільки тому, що вас об’єднує чудове настрій після насиченого дня на гірськолижних схилах. Бесіда може бути дуже довгою, затягнутися до самого світанку. Так «снігові» будиночки приймають безліч відвідувачів за весь сезон катання на лижах, не тільки пригощаючи, але і створюючи особливу атмосферу для спілкування. Деякі заклади Après Ski славляться ще й історичними подіями, залучаючи любителів затишного відпочинку цілий рік.

А яка тут кухня! Запахи домашніх страв розносяться по всій хатині, викликаючи звірячий апетит. Багато відвідувачів таких традиційних хатин вперше знайомляться з місцевими кулінарними шедеврами, такими як «шпипфкрапфен» — вареники у вигляді конвертиків з різною начинкою, традиційна страва «казнокен» — поєднання картоплі або тіста, сиру і бекону.

Як не дивно, австрійська кухня зрозуміла і близька нам, вона рясніє м’ясними продуктами у вигляді сосисок, ковбасок і беконов. До гарячого, як правило, подають різні оладки. Ще одна складова домашнього меню — різна випічка, з сиром, різними начинками. Звичайно, ніяк не можна обійтися без чудового пива.

Кожен заклад відпочинку Après Ski славиться своїми фірмовими стравами, які залишають чудове враження і змушують повертатися знову і знову. Наприклад, дуже смачні смажені кнедлики з квашеної капусти і запіканка з манки, полита суничним сиропом, – ці страви номер один в хатині «Edelweißhütte», яка знаходиться на Мариацеллер Бюргеральпе. Фірмове блюдо фондю в різних варіаціях змушує відвідувати бар «Schatzi».

При цьому абсолютно неважливо, скільки пішим ходом потрібно йти до будь хатини, адже не завжди улюблене заклад знаходиться біля самої траси. Це додає ще більшої жадоби до жаданого спокою після насиченого дня, проведеного на гірськолижних трасах серед п’янкого пишноти снігових вершин.

Найчастіше їжа дуже ситна і калорійна. Наприклад, в Брюндльштадле на Хохкениге подбали про те, щоб традиційні казнокен, страва з тіста, сиру і бекону, не викликали тяжкості в шлунку. Вони пропонують чудовий шнапс різних сортів з надзвичайно насиченим фруктовим ароматом, який м’яко освіжає, тонізує, зігріває і, найголовніше, допомагає травленню. Варто відзначити, що вартість обіду тут цілком прийнятна. Для більшості відпочиваючих такі витрати цілком природні.

Можна дуже довго розповідати на тему їжі в Австрії. Адже австрійська кухня має небувалий успіх по всьому світу. Тут немає жодного гірськолижного курорту, де не подавалася б традиційна місцева їжа прямо біля трас на красиво оформлених столах. Найпопулярнішим високогірним рестораном є «Verwallstube» в Гальциге. Він знаходиться на висоті більше, ніж 2000 метрів над рівнем моря. Незважаючи на таку висоту, ресторан славиться своїми стравами з риби. У самому ресторані відкривається дуже гарна панорама на гірські хребти Альпійських гір. Величезне число відпочиваючих приходять сюди, щоб застигнути перед величчю природи і пишністю снігових вершин. Тут також можна побачити за сусіднім столиком яку-небудь знаменитість, оскільки це улюблене місце іменитих людей, які відвідують гірськолижні курорти Австрії.

Ви вже переконалися, що було б добре заздалегідь розвідати про закладах Après Ski і по приїзду облюбувати деякі з них?

Як я економлю на готелях?

Все дуже просто – шукайте не тільки на букінгу. Я віддаю перевагу пошуковик
RoomGuru. Він шукає знижки одночасно на Booking і на 70 інших сайтах бронювання.

Готелі зі знижкою тут

Скачати путівники

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here